House of Movement

Glutenvrije kardemomkoekjes

glutenvrije kardamomkoekjes

Wat heb je nodig voor Glutenvrije Kardemomkoekjes?

Voor ongeveer 40 kleine Glutenvrije kardemomkoekjes

  • 250g quinoameel
  • 100g amandelmeel
  • 100g boekweitmeel
  • 6 Medjoul dadels of 18 kleine
  • 100 gr kokosolie
  • 50gr ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 3el kokosbloesemsuiker
  • 3el (ongezoete amandel)melk
  • 3tl kaneel
  • 1tl kardemomzaadjes, gemalen in de vijzel(+- 8 peulen)
  • 1 buisje vanille extract of het merg van 1 vanillestokje
  • 3tl bakpoeder
  • 3 tl citroensap

glutenvrije kardemomkoejesHoe maak je de koekjes?

  1. Doe alle ingrediënten dan in een gewone kom en snijd de dadels in kleine stukjes.
  2. Kneed alles door elkaar met je handen. Is het deeg te plakkerig? Blijf dan quinoameel toevoegen totdat het net droog genoeg is dat het niet meer aan je handen plakt.
  3. Leg een bakpapier op het aanrecht en leg het deeg er op. Rol het met het papier tezamen tot een langwerpige deegrol en leg een half uur of langer in de ijskast.
  4. Rol dan het deeg plat met de deegroller of maak een mooie plak (o,5 cm dik) met je handen. Neem wat quinoa of mailbloem om de rol in te bloemen en je handen wat nat maken helpt tegen het plakken.
  5. Zet de oven op 150°C
  6. Steek nu leuke vormpjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Het overige deeg rol je weer samen voor een volgende lading, totdat al het deeg opgebruikt is.
  8. Zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Quinoameel brandt snel aan, dus vanaf 12 minuten iedere twee minuten even checken of ze niet aanbranden.
  9. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen. Je kan ze daarna bewaren in een luchtdichte trommel, maar dat zal niet voor lang zijn. Deze glutenvrije kardemomkoekjes zijn te lekker om aan te weerstaan, maar de kardemom helpt enigszins de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Your guilty pleasure bij een koffietje of thee!