House of Movement

Waarom is een massage goed voor je?

Massage

Geregeld krijg ik vrouwen op leeftijd in mijn praktijk, die nog nooit een massage hebben laten doen. Dan ben ik aan de ene kant vereerd dat ik de eerste mag zijn, maar aan de andere kant vind ik het zo spijtig voor hen dat ze zichzelf nooit eerder die zelfzorg hebben gegund. Waarom is een massage goed voor je? Hieronder enkele redenen op een rijtje

Wij mensen hebben aanraking nodig, en veel!

Huid op huid contact boost ons geluksgevoel, doet oxytocine stijgen(liefdeshormoon) en geeft het immuunsysteem een kick in the butt door stimulans van witte bloedcellen.

Het verlaagt stress

Het verlaagt je stress levels aanzienlijk, waardoor je parasympathicus in actie komt.
De parawatte? Dat deel van je zenuwstelsel dat instaat voor rest& digest, rust en herstel.
Chronische stress is mee verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ziekte. Zonder die stress aan te pakken is echt herstel moeilijk. Mega belangrijk dus om geregeld tijd te nemen om diep te ontspannen.

Het stimuleert ontgifting

Afvalstoffen hopen zich op in spieren, organen en bindweefsel. Een massage stimuleert het in circulatie brengen van die afvalstoffen, waardoor de nieren, darmen en lever de ontgifting beter kunnen doen.

Een massage iemand 🤩

Het is mijn grootste plezier jou op mijn tafel te hebben voor een relax en zachte of stevige massage. Ik gebruik warme olie en zorg voor een betere doorstroming van je energie.
Ik hou er van jou te zien stralen!

👉🏼Elke maandagnamiddag @atelier_du_mon
👉🏼Elke donderdagmiddag bij Martine De Vos in Sint Gillis Waas
👉🏼Elke vrijdag @houseofmovement.be
Andere momenten zijn mogelijk in overleg.

👉🏼Wil je graag zelf leren hoe je een Ayurvedische massage geeft? Schrijf je dan in voor een 2-daagse training op 16 & 23 oktober. In december mogelijk een tweede cursus. Laat me weten of je wilt meedoen. Slechts 6 deelnemers voor een persoonlijke aanpak.
Graag tot gauw,

Valérie