Rode gierst pannenkoeken

RAGI

Rode gierst // aka RAGI is een super voedzaam graan en zalig makkelijk om pannenkoeken mee te maken.

Heb jij ook van die nimmer-verzadigbare ik-eet-je-arm kinderen rondlopen?

Deze pannenkoekjes zijn echt fijn om eens uit te proberen, want ze zijn én lekker én gezond én voedzaam!

🍽Ideaal ook voor de studerende jeugd wiens brein een gezonde dosis koolhydraten, vitaminen en mineralen kan gebruiken!

Ragi wordt in Moeder India als papje aan kleine kinderen gegeven, omdat het zo boordevol proteïnen, ijzer, B vitaminen, calcium en magnesium zit.

Wat goed is voor kleine kinderen is dat zeker ook voor grote kinderen, n’est-ce pas?

Rode gierst is glutenvrij en bevat veel prebiotische vezels die zorgen voor meer buikgeluk.

😋maar bovenal is het verdomd lekker!

Waar koop je het?

Je kan het doorgaans vinden in Oosterse winkels in de steden. Na even googelen vind je zo enkele webshops waar je online kan bestellen.

Ik ben er alleszins voorstander van om dit meel meer te integreren in ons voedingspatroon.

Ok, hier komt ie…

Het recept

Ingrediënten voor 10 pannenkoekjes

  • 200 g ragi meel

  • 100 g boekweitmeel (of nog 100g ragi)

  • 3 eieren

  • 700 ml amandelmelk

  • 1/2tl natriumbicarbonaat

  • Snufje zout

  • 1/2 tl kaneel

  • 2 el arrowroot

  • Kokosvet om in te bakken

Instructies

Je mengt alle ingrediënten in een kom en klop goed op totdat alles luchtig en homogeen is.

Ik gebruikte een klein pannetje, omdat de pannenkoeken dan het makkelijkst te verwerken zijn. Zo zijn het ook ideale ontbijtpannenkoeken.

Neem een tl kokosvet of ghee en verspreid goed over de pan.

Giet voldoende in de pan voor een dun bodempje deeg.

Wanneer het deeg droog is en de pannenkoek loskomt, kan je hem omdraaien.

Beetje bruin bakken en hopla! Beetje ahorn en banaan of een coulis van bessen er bovenop…Zalig genieten :-)

Probeer je dit recept uit? Dan vind ik het superfijn dat je het deelt op je socials en mij even tagt .

Groetjes

Valérie

Vorige
Vorige

Thaise Groene Curry -Homemade is best!

Volgende
Volgende

Gluten en je darmgezondheid - maand mei glutenvrij