Thaise Groene Curry -Homemade is best!

Summertime!!! Heerlijke geuren en smaken uit Thailand.

Dit heerlijke recept leerde ik maken tijdens een kookcursus in Thailand. Way back in time, toen we nog kinderloos waren en 4 maanden op reis waren door Zuidoost Azië. De groene curry uit een potje kan smaken, maar werkelijk niets gaat boven de aroma’s van de verse Thaise kruiden.

Het vraagt even een uitstapje naar de Oosterse winkel om een voorraadje verse specerijen in te slaan, waarvan je een deel kan invriezen.

Je hebt een goeie vijzel nodig of eventueel mixen als je een groot volume maakt.

Deze hoeveelheid is goed voor een aantal schotels en kan je tot 4 maand bewaren in een gesloten potje in de ijskast.

Ingrediënten

15 groene kleine chili’s

3 el fijngehakte sjallotten

1 el geplette look

50 g gehakte galangal ( Thaise gember)

1/2 el gehakte citroengras

1 tl Thaise ginseng

1 tl garnalanpasta (trassi)

1/2 tl fijngehakt limoenblad

1 tl fijngehakt korianderwortel

1 tl kurkumapoeder

1 tl verse geraspte kurkuma

Doe beetje bij beetje alle specerijen in de vijzel, behalve de chili en de garnaalpasta. Wanneer alles min of meer fijn is doe je die laatste 2 er ook bij en blijf fijnmaken.

Het is klaar als je een homogene pasta hebt bekomen! Kijk wel uit met die chilihandjes en je ogen ;-) ik spreek uit ervaring…IT BURNS!

Om je curry te bereiden bak je de pasta heel kort op in ruim olie en bak dan je groenten of kip onder stevig roeren en blus met kokosmelk.

Breng op smaak met vissaus en oestersaus of mushroomsaus voor veganversie.

Korianderblaadjes of Thaise basilicum erop en smullen geblazen.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

7 manieren om je darmflora te boosten

Volgende
Volgende

Rode gierst pannenkoeken