Marokkaanse Courgettesalade

Courgettentijd! Wie zelf courgetten in zijn groentenhof heeft staan, weet waarover ik het heb. It’s booming!





Courgetti, courgettensoep, courgettebrood, courgettencake, courgettesalade… hoe veelzijdig is deze groente eigenlijk!

Helemaal geschikt voor een low carb en ketogene leefstijl.

Alle recepten met courgettes zijn welgekomen dacht ik zo 😅

Vandaag op het menu een recept dat ik via mijn mama leerde kennen:




Marokkaanse courgettesalade met zwarte olijven🇲🇦

Ingrediënten:

1-2 courgettes

1/2 à 1 tl komijnpoeder

2 - 3 el Olijfolie 

1/2 citroen geperst

1/2 teentje Knoflook 

Zwarte Kalamata olijven

1/2 tl korianderpoeder

Handje korianderblad

Werkwijze:

Rasp de courgetten grof en laat ze uitlekken. Meng dan in een kom met het sap van de citroen, olijfolie, de knoflook en andere specerijen, zout en beetje zwarte peper. Snijd de zwarte olijven in stukjes en voeg toe.

Hak de koriander fijn en meng er door. Laat even op smaak komen, meng door en serveer als side dish.

Je kan alle zwarte olijven gebruiken, maar persoonlijk vind ik het heerlijk met de soort die licht gedroogd en ingelegd is in pekelwater en olie.

Een zalige low carb schotel bij een barbecue of visgerecht. Het is evengoed een heerlijk bijgerecht voor een vegetarische mezze.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Mango waterijsje

Volgende
Volgende

Optimaliseer je schildklierfunctie voor gewichtsverlies - Essentiële voedingsstoffen voor een gezonde schildklier